Actueel

Vind hier het meest recente nieuws en de laatste
events en tweets van Thijs

Themanummer De Nieuwe Meso over Het Et-ceteraprincipe

07 December 2014

Bij ‘artikelen’ op deze website staat een PDF van een themanummer van De Nieuwe Meso (www.professioneelbegeleiden.nl  ofwww.denieuwemeso.nl) over Het Et-ceteraprincipe. De Nieuwe Meso  is een vakblad voor schoolleiders en -bestuurders en voor leidinggevenden en bestuurders in het primair en voortgezet onderwijs en in het middelbaar beroepsonderwijs en teamleiders tot en met bestuursvoorzitters.

Na een Introductie op het themanummer (p.6 en 7) volgt een naar mijn idee fraaie samenvatting van de hoofdlijnen van ‘Et-cetera’ (pp. 8-19). Op pp. 21-26 een verslag van een gesprek dat ik (=Thijs) met een aantal schoolbestuurders mocht hebben. Op pp. 29-33 kom ik zelf aan het woord met een nadere beschrijving van het ‘radicaal interactionisme’ dat als een van de uitgangspunten voor Het Et-ceteraprincipe geldt.

Daarna nog bijdrages van Robert Mentink (o.a. over de vraag hoe je ‘overschakelt’ op het ‘Homan-gedachtegoed’) (pp. 35-38) ; een bijdrage van René ten Bosch (over ‘gestisch leiderschap) (pp. 41-42) en een artikel van Pieter Leenheer over ‘heldhaftig aarzelen’ (pp. 45-46).

Van harte aanbevolen!!!